Site pictogram Elektricien Amsterdam

Installatie meterkasten / groepen

Meterkast vervangen

Wij hebben ruime ervaring in een meterkast vervangen en het aanleggen van meter-en groepenkasten. Deze twee onderdelen vormen het hart van het elektriciteitssysteem in uw woning. Vanaf dit punt wordt de stroom opgedeeld en verspreid door de woning. Voor het vervangen of vernieuwen van een meterkast bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u een groepenkast vervangen in de meterkast? Of wilt u de elektrische installatie uitbreiden of aanpassen?  Bel elektricien amsterdam MDK Elektro, de erkende installateur. Heeft u haast? MDK Elektro is DE spoed elektricien van Amsterdam

Aardlekschakelaar vervangen

Als er lekstroom ontstaat zal de aardlekschakelaar altijd verspringen om de elektrische installatie spanningsloos te maken. Er is sprake van lekstroom of stroomstoring als de elektriciteit op een andere manier de installatie verlaat dan normaal. De functie van een aardlekschakelaar is dus voor uw eigen veiligheid. Er is een mogelijkheid om de aardlekschakelaar te testen maar ons advies is om het zekere voor het onzekere te nemen. Daarom raden wij aan om van tijd tot tijd de aardlekschakelaar te vervangen door een erkende elektricien.

Groepenkast vervangen

Een groepenkast vervangen is meestal noodzakelijk bij een uitbreiding van de bestaande elektrische installatie. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe keuken waardoor er meer elektrische apparaten een aparte groep nodig hebben. De oude groepen-  en meterkast dient dan vervangen of  uitgebreid te worden met een extra installatie-automaat, aardlekschakelaar of een hoofdschakelaar.

Groepen- en meterkast vervangen voor meer veiligheid

In veel woningen is de bestaande groepenkast nog niet voorzien van een aardlekschakelaar. Een aardlekschakelaar is een extra beveiliging van de elektrische installatie die vroegtijdig de elektrische installatie uitschakelt bij het ontstaan van een lekstroom. De aanwezigheid van een aardlekschakelaar is bij een nieuwe of gewijzigde elektrische installatie sinds 1975 verplicht.

Krachtstroom aanleggen

Het aansluiten van krachtstroom is een dienst die wij bieden. Voor bepaalde elektrische installaties is er krachtstroom nodig. Denk aan sauna’s, zwembaden of waterpompen. Soms hebben bepaalde keukens met krachtige ovens of een veeleisende inductieplaat ook krachtstroom nodig. Om ervoor te zorgen dat het aanleggen van krachtstroom de juiste oplossing is raden wij u aan om even te bellen.

MDK Elektro heeft beschikking over erkende elektromonteurs die bevoegd zijn krachtstroom aan te leggen. Voor prijzen raden wij u ook aan contact op te nemen.

Gratis offerte!
Heeft u advies nodig of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Heeft u advies nodig of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op nummer: 020-7708009 of ons online contactformulier invullen. Bekijk hier welke locaties binnen ons werkveld vallen waar we snel ter plekke kunnen zijn.  Wanneer u teruggebeld wilt worden vult u dan het bel-mij-terug-formulier in. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Mobiele versie afsluiten